Vihreitä valheita

Iltavuoron jälkeen tuli katsottua tälläinen ”kevyt” dokumentti: Vihreitä valheita. Katso Yle Areenassa:  http://areena.yle.fi/1-4420731

Täytyy sanoa, että niin paljon tunteita aiheutti tämä dokkari, et huh huh. Päällimmäinen ajatus on, että kuinka itsekkäitä ja ahneita ihmiset (minä mukaanlukien) ovat. Välillä voin fyysisesti pahoin ja välillä olin aivan raivoissani ohjelmaa katsoessa. Samalla mietin, että kun huominen valkenee, niin muuttuiko omassa toiminnassani mitään. Ja niin helposti ajatellaan ettei yhden ihmisen toiminnalla ole mitään väliä… mutta onko niin toteamalla oikesti omatunto puhdistettu?

Omaan kristillisen arvomaailman ja sen oppeihin kuuluu se, että jokaisella yksilöllä on vastuu omista tekemisistä Luojalleen. (Ps. haluan kuitenkin tähdentää, että teoilla ei kuitenkaan ansaita pelastusta) Vaikka en pysty pelastamaan maailmaa, niin voin parhaani mukaan tehdä valinnoillani hyvää ”omalla tontilla” kunnioittaen Luojani minulle lahjoittamaa lahjaa: paikkaa, jossa elää. Minut on asetettu viljelemään ja varjelemaan. Toki tekoni on vaillinaisia. Esim. maalla asuessa tarvitsen autoa ja nykypäivänä hevosen hankkiminen työmatkakäyttöön on vähän hankala yhtälö. Mutta jokainen meistä voi tehdä jotain.

En ole todellakaan mikään ituhippi, mutta kyllä tämä laittaa asioita miettimään.

Ensimmäinen asia ehkä liittyen tähän blogiinkin on se, että itse voisin panostaa enemmän kierrättämiseen. Monesti jos esim. vaatteessa on vaikka reikä, tulee se heitettyä/poltettua pois. Ehkä tämmöisissäkin jutuissa voisi ensin miettiä voiko tuotetta hyödyntää vielä jotenkin tai voiko sen korjata.

Näitä pohtien, moro!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Ompele Oma Onnesi

Ompelun iloa elämään

Ystäväni neula ja lanka

Kauniita ajatuksia käsitöistä.

%d bloggers like this: