Neulottua lämmintä

Nyt joulun pyhinä on tullut neulottua aika paljon. Periaatteessa olen saanut kaikki viimeaikaiset puikoilla olevat työt valmiiksi. Jee!

Telkkaria katsellessa olen tehnyt sinivalkoisesta 7 veljes kuviolangasta lyhytvartiset villasukat. Yllätyin miten kerrankin onnistuin saamaan sukan raidat kohdilleen. Näissä villasukissa ei ole mitään erityistä. Perusohjeella mentiin. Kantapäähän käytin Novitan 7 veljeksen valkoista lankaa, mikä näin jälkikäteen mietittynä ei ehkä ollut viisain ratkaisu. Likastuu helposti.

20181230_195406

Pakko muuten tähän väliin tuoda esiin puikot, joilla nämä tuotteet neuloin. Ostin jokin aika Prymin uutuuspuikot, jotka on valmistettu taipuisasta muovista. Ne ovat ihan parhaat! Työ kulkee puikoilla erittäin hyvin, mutta silti kuitenkin koskaan ei ole pelkoa, että silmukat tippuisi. Kolmiomuoto puikossa tuntuu tosi hyvältä omaan käteen ja pisaranmuotoinen kärki auttaa helposti ottaman silmukat. Olen tykännyt erityisesti vielä siitä, että sarjoja katsoessa puikot ovat äänettömät. Aion ehdottomasti käyttää näitä jatkossakin. Käytin aiemmin saman merkin neliskanttisia puikkoja, jotka olivat koivusta tehtyjä muistaakseni. Ne olivat puikkoina muuten hyvät, mutta itselle kävi niin, että ostamissani puikoissa oli aina jokin puun säie, johon puikoilla oleva lanka aina tarttui kiinni neuloessa.

Ulla sivustolta löysin ohjeen Hyrrä nimisiin lapasiin. Näitä on tullut tehtyä enimmäkseen yövuoroissa ja viime yönä sitten tulivat valmiiksi. Kiva tvisti ovat nuo reijät. Mielestäni tämä onnistui tosi hyvin.

20181231_025328

Eilen kävin kaupassa ja tilanne riistäyty vähän käsistä, kun löysin alesta tarroja. Lisäksi Tokmannille oli tullut edullisia Bujo muistikirjoja pisteillä. Ostin myös bujoiluihin muutaman kortin. Olen aloittanut v. 2019 bujon suunnittelun. Viime vuonna bujoni muuntui oikeastaan päiväkirjani ja siksi sitä ei ole viitsinyt kantaa mukana. Nyt kuitenkin päätin ottaa päiväkirjan rinnalle muistikirjan, joka on enempi Bullet Journal tyyliin tehty. Siellä on kalenterit ja kaikki yleinen sälä & suunnitelmat.

Ompelurintamalla tapahtunee pian asioita. Edellisiltana tai oikeammin yöllä, etsiskelin sopivaa housun kaavaa joustamattomalle kankaalle.

20181229_231023

Lehdistä löytyi useita ohjeita, joita haluaisin kokeilla ja laitoinkin niitä Bullet Journaliin muistiin. Lopulta löytyi sopivan oloinen ohje. Minulla on joskus kauan sitten hankittua vihreää kangasta, jota voi käyttää housujen tekoharjoitteluun. Kangas on muistaakseni puuvillaa. Se on juuri nyt kuivumassa, sillä pesin sen ensin siltä varalta, että kutistuu. Nyt täytyy seuraavaksi piirtää kaavat.

Yövuorojen jälkeen alkaa viikon vapaa ja toivon, että ehdin käsitöimään runsaasti sinä aikana.

Kiitos teille kaikille, jotka olette täällä jo kirjoituksia käyneet lukemassa. Toivotan teille kaikille Hyvää ja Käsityörikasta vuotta 2019!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Ompele Oma Onnesi

Ompelun iloa elämään

Ystäväni neula ja lanka

Kauniita ajatuksia käsitöistä.

%d bloggers like this: